GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Mersin'in Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde meydana gelen doğal afetlere bağlı olarak çiftçilerin yaşadığı mağduriyete, okul müdürü atamalarına ve yurt bulamayan öğrencilerin durumuna ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:5
Tarih:16.10.2014

ALİ ÖZ (Mersin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Geçtiğimiz iki hafta içerisinde Mersin'in Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde meydana gelen doğal afetlere bağlı olarak çiftçiler yine büyük oranda mağduriyet yaşamışlardır. Özellikle bu TARSİM sigortasının özendirilmesinin artırılması yanında, alanının mutlaka genişletilmesi gerektiği kanaatindeyim. Hükûmetiniz olarak bu konuda duyarlılık göstereceğinize inanıyorum.

Bir de, Millî Eğitim Bakanlığının, son çıkan yasayla okullardaki yeni müdür atamaları sonucunda okullar artık tamamen işlevsiz bir hâle geldi. Kim çocuğunu hangi okula kaydettirecek; nerede, hangi sınıfta öğretim görecek, okulun müdürü kim, müdür yardımcısı kim; gidenler kim; sayenizde her şey birbirine karıştı. Bu konuda yeniden bir önlem almak, bir düzen getirmek, eski idarecilerin haklarını geri iade etmek gibi bir anlayışınız olup olmadığını merak ediyorum, bunu da sormak istiyorum size.

Yine, daha önceki açıklamalarınızda "2014-2015 öğretim yılında yurt bulamazsa bile çocuklar sokakta kalmayacak, otelde bırakacağız." diyordunuz ama çocuklar sokakta kaldı haberiniz olsun.

Teşekkür ediyorum.