| Konu: | 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı İle 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 35 |
| Tarih: | 20.12.2014 |
MELDA ONUR (İstanbul) - Teşekkür ederim.
Sayın Bakan, 2012 yılında Aşkale'de iş cinayeti denebilecek bir vahim olay olmuştu. Gölette boğulan 5 tane işçiyle ilgili 4 bakana soru önergesi vermiştim; İçişleri Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Enerji Bakanlığı hariç diğerleri gayet güzel cevap verdiler. Enerji Bakanı da, özelleştirme kapsamı olduğundan size havale etmiş. Siz de gayet güzel bir cevap vermişsiniz. Ben bu konuyla ilgili olarak Enerji Bakanını geçtiğimiz Plan ve Bütçede eleştirince kendisi bana konuyu bilmediğim yönünde bir açıklama yaptı ve dedi ki: "Özleştirme kapsamında olanları Maliye Bakanı..."
Şimdi size soruyorum: Bu ülkede özelleştirilen bütün şirketlerle ilgili, bütün konularla ilgili önergeleri size mi yönlendireceğiz? Yani Enerji Bakanlığının, bir enerji şirketi özelleştirildikten sonra sorumluluğu ortadan kalkmakta mıdır içerisinde teknik ve insani bir konu olduğunda?
Eğer müsaade ederse Sayın Başkanım, bir de insani bir konu var. Mehmet Canpolat isimli Kandıra Cezaevinden artık ölüm kalım sınırında hastaneye sevk edilmiş bir hasta var. Acil olarak 16'ncı maddeden cezasının infazının ertelenmesi gerekiyor. Bunu size özellikle duyurmak istedik.