GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hunharca katledilen Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet dilediklerine ve kadına yönelik şiddete karşı olduklarına ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:56
Tarih:17.02.2015

AYKAN ERDEMİR (Bursa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Hakk'a yürüyen Özgecan Aslan kardeşimizin mekânı Hak katında kaim, makamı sevenlerinin gönlünde daim ola; Fatıma Ana hâldaşı, boz atlı Hızır yoldaşı ola, devrî daim ola.

Özgecanlar için talep ediyoruz: Daha iyi aydınlatılmış şehirler istiyoruz. Güvenli ve erişilebilir toplu taşıma istiyoruz. Cinsiyetçi millî eğitim müfredatının değiştirilmesinin istiyoruz. Kapsamlı nefret suçları yasası istiyoruz. Kadın düşmanı siyasetçi ve bürokratlara hassasiyet eğitimi istiyoruz. Türkiye'de zihniyet değişimi istiyoruz. Eşit yurttaşlık istiyoruz. Adalet istiyoruz. Hepsinden önemlisi samimiyet istiyoruz.