GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 25/2/2015 tarihli 64'üncü Birleşimdeki bazı ifadelerini düzelttiğine ilişkin
Yasama Yılı:5
Birleşim:65
Tarih:26.02.2015

MUSTAFA MOROĞLU (İzmir) - Sayın Başkan, dün verdiğimiz bir araştırma önergesinde yaptığım konuşmaların tutanaklarda düzeltilmesi için söz aldım.

Bunlardan birincisi: 1'inci sayfa, 33'üncü satırda "aklamak" kelimesinin "saklamak" olarak düzeltilmesini istiyorum. Bir diğeri de 2'nci sayfada "hastaların doktorları sopalarla kovaladıkları resimleri önünüze koyarak" diye bir terim kullanmışım, hakikaten doğru bir kelime değil, "onu göstererek, size göstererek" diye düzeltilmesini istiyorum.

Asıl düzeltilmesini istediğim de 3'üncü sayfada "Recep Özel kardeşim" diye bir hitapta bulunmuşum, bunun gerçek anlamda düzeltilmesini istiyorum, nedeni de şu: Recep Özel yaptığı davranıştan ötürü özür dileyinceye kadar Recep Özel'e "kardeşim" denmesini doğru bulmuyorum. Nedeni de şu: "Tarihi geçmiş bir gaz bombasını bize attılar." dedikten sonra Recep Özel "Siz gösteriyi önce yapsaydınız." diye bir sataşmada bulundu, gerçek düşüncesi o muydu bilmiyorum, öyle olmadığını ifade etmesi lazım. Milletvekillerine tarihi geçmiş gaz bombası atılmasını bırak, gaz bombası atılmasına karşı çıkması lazım ve eleştirmesi lazımdı. Çünkü Gezi direnişinde atılan gaz bombalarından o gösteriyle ilgisi olmayan 3 yurttaş ya evinde ya da hastanede yakalandıkları gaz bombasının etkisinden ötürü hayatını kaybetti. Bir empati yapsaydı Recep Özel, o gaz bombasından, bir gösteriye atılan gaz bombasından kendisi, çocuğu, ailesi, hepimizin çocukları, aileleri etkilenebilir ve ölebilirdi, onun için bu gaz bombasının atılmasına karşı durması gerekirken "Siz de keşke önce yapsaydınız." diyerek çok kötü bir ifadede bulunmuştur. Bu ifadeyi geri alıncaya kadar "kardeşim" demeyi doğru bulmadığım için düzeltilmesini talep ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)