GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı ve Teklifleri
Yasama Yılı:5
Birleşim:84
Tarih:26.03.2015

HASİP KAPLAN (Şırnak) - Sayın Başkan, öncelikle şunu ifade edeyim: Ben konuşmalarımın hep başında Cumhuriyet Halk Partisinin sonradan önerge verdiğini söylemedim.

İDRİS ŞAHİN (Çankırı) - Aynen öyle.

HASİP KAPLAN (Şırnak) - AK PARTİ ile MHP'nin sonradan verilip işleme konmayan önergelerden bahsettim, bir.

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - "Bir tek biz verdik, diğerleri sonra verdi." gibi bir şey söylediniz.

HASİP KAPLAN (Şırnak) - Yok, hayır. AK PARTİ'nin 23.05, MHP'nin de 23.36 olarak -önergelerin verildiği saati- söyledim.

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Ben yanlış anlamışım.

AHMET AYDIN (Adıyaman) - Divanda bellidir o ya, kayıt tarihi vardır hepsinin.

HASİP KAPLAN (Şırnak) - CHP'nin önergeleri ise hepsi çıkarma değil. İşin garip tarafı, bir tek, geçerli olan iki önerge vardır; CHP'nin -zamanında verilen- bir de HDP'nin verdiği önergeler var. Bu iki geçerli önergeler reddedilmiş; korsan bir şekilde, usule aykırı, İç Tüzük'e aykırı, saatinde verilmeyen, işlem görmeyen önergeler Komisyonda görüşülmüş, kabul edilmiş.

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Böyle bir şey olabilir mi ya!

HASİP KAPLAN (Şırnak) - Korsan bir şekilde geliyorlar ve 63 madde çıkarılmış, "Yeni bir şey yok, mütemmim cüzü." diyor. Çuval boşalmış, çuval boşalmış. Sayın Başkan -684 çuvalı- muhalefet direnişi karşısında 67'nci maddede pes etmişlerdi, 63 maddeyi geri çekmenin yollarına düşmüşlerdi.

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Kaplan.

HASİP KAPLAN (Şırnak) - Bu boş rapor, mütemmim cüzü değil, yeni bir rapordur. İç Tüzük 52'ye göre Genel Kurula Danışma Kuruluyla gelmesi lazım. Görüşmelere son verilmesi lazım şu anda.