GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AK PARTİ Grubu önerisi münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:1
Tarih:01.10.2015

MEHMET DOĞAN KUBAT (İstanbul) - Sayın Başkanım, çok değerli milletvekili arkadaşlarım; grubumuzun vermiş olduğu öneri lehinde görüşlerimi ifade etmek üzere söz almış bulunuyorum, bu vesileyle yüce heyetinizi saygılarımla selamlarım.

Değerli arkadaşlar, bilindiği üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa'nın 116'ncı maddesi gereğince seçimlerin yenilenmesine karar vermiş ve şu anda Yüksek Seçim Kurulu, yargı denetim ve gözetiminde bir seçim sürecini işletmektedir. Bizler de -25'inci Dönem milletvekili arkadaşlarımız- sahaya inip siyasi partilerimizin, kendi partilerimizin programları, ilkeleri doğrultusunda aziz milletimizin huzuruna gideceğiz. Dolayısıyla, bu otuz gün -1 Kasıma kadar olan süre- yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçecek.

Ben bu sürecin demokratik esaslara göre hoşgörü içerisinde -düşmanca değil- bunun bir rekabet olduğu bilinciyle bu saha çalışmalarının... Gerçekten Türkiye'ye yakışan bir seçim ortamının olacağını ümit ediyorum ve sahada yapılacak çalışmalarda gürültü kirliliği, çevre kirliliği yapılmaması noktasında siyasi partilerimizin büyük bir çoğunluğunun bu centilmenlik anlaşmasını yapmış olması da gerçekten çok sevindirici.

Dolayısıyla, bu kısa süre içerisinde Meclisimizin çalışmalarına devam etmesinin de çok faydalı olmayacağı kanaatindeyiz. Daha önceki uygulamalarda da olduğu gibi Genel Kurulumuzun 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlere kadar çalışmalarına ara vermesi, daha doğrusu tatile girmesi ve İç Tüzük gereğince yeni seçilen Meclisin... Beş gün içerisinde zaten toplanacak, o tarihe kadar tatil kararı vermesi noktasında önerimiz vardır.

Önerimize desteklerinizi bekler, yüce heyetinizi saygılarımla selamlarım. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)