| Konu: | Suyun metreküp satış fiyatında net bir kriter olmadığına ve bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 16 |
| Tarih: | 17.12.2015 |
ERKAN AYDIN (Bursa) - Sayın Başkan, teşekkür ediyorum.
Yerel yönetimler ve ağırlıklı olarak büyükşehir belediyeleri birçok hizmeti kurdukları şirketler aracılığıyla yapıyorlar. Bu hizmetlerin başında da su dağıtımı geliyor. Suyun metreküp satışı konusunda net bir kriter görünmüyor. Keza, şehir içi ulaşım da belediye şirketlerinin inisiyatifine bırakılmış durumda.
Türkiye'de en pahalı suyu Bursa sakinlerinin kullandığını, şehir içi ulaşımda da en fazla ücreti Bursalıların verdiğini düşünüyordum ancak hafta içinde Ankara'da yapılan yüzde 20 zamla başkentiler de en pahalı suyu kullanmaya başladı. Liberal ekonomi gereği, yerel yönetimler ve onların şirketlerine karışılmayabilir ancak yoksulluk sınırına dayanan birçok aile için su fiyatı deyim yerindeyse ateş pahası. Bu konuda bir kriter koymayı planlıyor musunuz, vatandaşı ağır zamlardan ve yerel yönetimlerin keyfî uygulamalarından korumak için bir çalışmanız olacak mı diye ilgili Bakana soruyorum.