| Konu: | Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı ve Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 33 |
| Tarih: | 27.01.2016 |
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Sayın Başkan, Komisyon üyeleri davet edilir, beklenir, ondan sonra da... Böyle mütereddit bir hâlde böyle bir davet söz konusu olmaz. Zaman zaman, işte muhalefetin önergeleri... Şimdi Sayın Kâtip Üye okudu; bu, madde ilavesine ilişkin son derece makul, mantıklı, yapıcı bir tekliftir; madde ilavesi öneriyoruz. Bunun kabul edilmeme gerekçesini biz şahsen düşünemiyoruz. Bu 68 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın da tam da ruhuna uyan bir düzenleme önerisi getiriyoruz. Komisyon üyesi arkadaşlarımızın da gelip bunu değerlendirmemizde büyük fayda vardı.
BAŞKAN - Sayın Akçay, evet, Komisyon üyeleri...
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Sayın Başkan, tutanaklara girmesi bakımından da söylüyorum.
BAŞKAN - Tabii, tabii, buyurun Sayın Akçay.
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Özetle, değerli arkadaşlar, doğum yapıp daha sonra sigortalı bir işe giren kadınlara doğum borçlanma imkânı getiriliyor iki yıl süreyle ve bir diğer husus da yaşa takılanlarla ilgili düzenleme.
Ve en son olarak da çıraklar ve staj yapan öğrencilerin sosyal güvenlik sigortalılık başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini öneren bir önergedir.
Onun için Komisyonu ben davet ediyorum.