GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:1
Birleşim:35
Tarih:29.01.2016

HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Sayın milletvekilleri, bir özeleştiri yapmanız için çok değer verdiğiniz bir ağabeyinizin bu akşam canlı yayında yapmış olduğu, konuşmuş olduğu sözleri sizlerle paylaştım. Tabii, AKP Grubundan şiddetle ve yüksek sesle bağırdılar, çağırdılar, çünkü dinleme alışkanlığından uzaklaştıkları için son günlerde, bu şey olmasaydı ben doğru bir üslupla bunları size çok rahat anlatabilirim Hocam.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Haydar Bey, biz seni dinlerdik ama...

HAYDAR AKAR (Devamla) - Ayrıca, benim çok önerim var bu konuda, isterseniz sizle paylaşırım, en iyi bildiğim konulardan bir tanesi bu, dünyadaki terör örgütlerinin hangi yöntemlerle barış süreçlerini yaptıkları, nasıl masaya oturdukları veya nasıl sonuçlandırdıkları konusunda sizle oturur konuşuruz.

Ama şunu da unutmayın: Biz size...

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Memnun olurum da milletle paylaşmak önemli Haydar Bey.

HAYDAR AKAR (Devamla) - Şunu unutmayın bakın: Biz, size Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Recep Tayyip Erdoğan Başbakanken çıkıp da "Çözüm sürecini -Kandil süreci daha sonra adını çözüm süreci diye değiştirdiğimiz süreci- başlatıyoruz." dediğinde...

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Hiç Kandil süreci olmadı.

HAYDAR AKAR (Devamla) - ...Sayın Genel Başkanımız "Yöntemi doğru bulmamakla birlikte sonuna kadar destek veriyoruz." dediğini hepimiz biliyoruz ve bu konunun nasıl çözülmesi gerektiğini de defalarca ifade ettik. Meclisi ifade ettik, şeffaflığı ifade ettik, akil adımları ifade ettik ama siz, akil adamları, teröristlerle veya teröristlerin başıyla görüşürken kullanmak yerine, vatandaşı ikna etmek için kullandınız, güvenlik güçlerini alandan çekmek için kullandınız. Şimdi bu hataları görmeniz gerekiyor, öz eleştirinizi yapmanız gerekiyor. Öz eleştiri yapmıyorsunuz.

UĞUR AYDEMİR (Manisa) - Siz de yapmıyorsunuz! Önce öz eleştiriyi kendiniz yapın!

HAYDAR AKAR (Devamla) - Geçmişte yaptığınız her şeyin doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Eğer geçmişte yaptığınız her şey doğru olmuş olsaydı, bugün ne HDP Grubu ne AKP Grubu bu dili kullanmazdı bu kürsüde.

UĞUR AYDEMİR (Manisa) - Sen hangi dili kullandın şimdi?

HAYDAR AKAR (Devamla) - Geçmişte yaptığınız doğru olsaydı, bugün çocuklarımız, polisimiz, askerimiz, gencecik fidanlarımız orada şehit olmazdı. Gerçekten öz eleştirinizi yapmış olsaydınız, ülke bugün sizin sayenizde bölünme noktasına gelmezdi diyor, hepinize saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)