| Konu: | Ankara'daki saldırının terörün ülkemizde vardığı boyutları ve güvenlik kuruluşlarının nasıl bir zafiyet içinde olduğunu gösterdiğine, şehitlere Allah'tan rahmet dilediğine ve Hükûmetin teröre karşı mücadeleyi yönetemediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 42 |
| Tarih: | 23.02.2016 |
BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli milletvekilleri, Ankara, geçtiğimiz hafta cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemine tanık oldu. Aralarında Türkiye Büyük Millet Meclisinin de bulunduğu, Türkiye'nin kalbi diye adlandırılan bir alan içinde patlayan bomba, terörün ülkemizde vardığı boyutları ortaya koyduğu gibi, İçişleri Bakanlığı, MİT, istihbarat ve güvenlik kuruluşlarının nasıl bir acziyet ve zafiyet içinde olduğunun da göstergesidir. Bu saldırı göstermiştir ki terör örgütleri ve arkasındaki uluslararası güçler, artık her an her yerde eylem yapabilme kabiliyetindedir. Bu örgütlerin alanı artık sınır boyları, sınır öteleri ve dağlar değil, bütün Türkiye'dir, kentlerdir, yaşam alanlarıdır. Bunun bir sonucu olarak, geçen hafta 40'a yakın yurttaşımız, 7 Hazirandan bu yana da çoğu güvenlik görevlisi olmak üzere 400 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerinin acılarını paylaşıyorum.
Sonuç olarak, artık, Sayın Başbakan ve ekibi teröre karşı mücadeleyi yönetememektedir. Dolayısıyla, kendisi öncelikle İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarının istifasını istemekle işe başlamalı. Türkiye'ye 28 kişiyi katlettikten sonra ölen teröristin zaten belli olan kimliğini yeniden tespit etmekle övünen bir İçişleri Bakanı lazım değildir. Sizlere değil bu düşüncelere "kırmızı kart" gösteriyorum.