GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesabı Tasarısı Maddelerinin görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:1
Birleşim:55
Tarih:07.03.2016

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Bakan her seçim döneminde 4/C'liler için kadro verileceği söyleniliyor ama maalesef, 4/C'lilerle ilgili bugüne kadar her seçimde verilen söz yerine getirilmedi. Bu söz ne zaman yerine getirilecek; tüm kamuoyu bunun cevabını bekliyor.

Bir başka sorum da şu: Daha önce, Büyükşehir Yasası çıkmadan önce yani o dönemde belediyenin sınırları, otobanlar ücrete dâhildi ancak bu Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra sınırlar hâliyle şehirlerin dışına taşmış oldu. Bu anlamda baktığımız zaman, ulaşım bir kamu hizmetidir; kamu hizmetlerine iktisadi kâr getirir amacıyla bakılmaması lazım. Otobanların o giriş ve çıkışları biraz daha uzak mesafelere alınamaz mı büyük şehirlerdeki trafik rahatlığı açısından?

Teşekkür ederim.