| Konu: | 15 Temmuz günü bir grup FETÖ terör örgütü mensubu terörist tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğine ve Boğaziçi Köprüsü'nün isminin "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilmesine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 118 |
| Tarih: | 26.07.2016 |
YILMAZ TEZCAN (Mersin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
15 Temmuz günü bir grup FETÖ terör örgütü mensubu terörist tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan, milletimizin ferasetli duruşuyla engellenen darbe girişimi üzerinden on bir gün geçti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Bu süreçte bazı yaralı kardeşlerimize ve yakınlarına Ankara Numune Hastanesinde geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduk. Çok acı, dramatik, iç burkan, sağlık durumları yanında bir o kadar da dik duran onurlu, vakur ve yiğit insanların kahramanlık hikâyelerini dinledik, gözlerimiz yaşardı ama geleceğe ve bu vatana ait ümitlerimiz daha da güçlendi. Allah hepsinden razı olsun.
Ayrıca, Boğaziçi Köprüsü'nün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak isminin değişmesi hayırlı olsun. Seçim bölgem olan Mersin'de de Cumhuriyet Meydanı'nda ve tüm ilçe meydanlarımızda demokrasi nöbetimize devam eden tüm hemşehrilerime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.