| Konu: | Hayatını kaybeden ressam, neyzen, hat, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu'na rahmet dilediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 4 |
| Tarih: | 06.10.2016 |
MUSTAFA ŞÜKRÜ NAZLI (Kütahya) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Değerli milletvekilleri, Kütahya'mızın yetiştirmiş olduğu ulusal ve uluslararası üne sahip ressam, neyzen, hat, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu, 2 Ekim 2016 Pazar günü uzun süredir tedavi gördüğü Dumlupınar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.
2 binin üzerinde orijinal resmi bulunan ünlü ressamın eserlerinin bir kısmı "Rengârenk Kütahya", "Ahmet Yakupoğlu'nun Fırçasından Boğaziçi" ve "Dersaadet Kıyıları" kitaplarında derlenmiştir. Resimlerdeki suyu olağanüstü güzel resmetmesi nedeniyle "Suların Ressamı" diye anılmaktadır.
Büyük sanatçı Yakupoğlu, ömrünün son yıllarında kendi adına kurduğu vakfı feshederek tüm mal varlığını, 3 bine yakın eserini ve 1.500 civarındaki tablolarını gelecek nesillere aktarmak için Dumlupınar Üniversitesine bağışlamıştır.
Resim, neyzen ve tezhip sanatçısı olarak 2010 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü'ne layık olan büyük sanatçı Ahmet Yakupoğlu'nu bu vesileyle bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.