GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hazreti Hüseyin'in şehadeti ve aşureye ilişkin gündem dışı konuşması
Yasama Yılı:2
Birleşim:5
Tarih:11.10.2016

NURETTİN ARAS (Iğdır) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Hazreti Hüseyin'in şehadetinin hicri 1.377'nci yıl dönümü münasebetiyle söz almış bulunuyorum. Bu münasebetle Genel Kurulumuzu samimi kalple selamlıyorum.

Şüphesiz, ölüm bir eksiklik ve kusur değildir. Hazreti İbrahim de bu yüzden ölüme giderken yardım istememiştir.

Hazreti Hüseyin diyor ki: "En yüce ölüm Allah yolunda öldürülmektir, şehadettir. O, bizim süsümüzdür, bezeğimizdir. Biz de süslenmekten ve bezenmekten korkmayız." Bizim milletimizin de şiarı gerçekten aynı yöndedir. 15 Temmuz gecesi halkımız, milletimiz sokağa dökülerek şehadetin bir süs, bezek olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Bu bakımdan, 15 Temmuz şehitlerimizin şehitlerin şahı Hazreti Hüseyin'le haşrolmasını Cenab-ı Mevla'dan dilemekteyim.

Tabii, değerli milletvekilleri, Hazreti Ali hilafet makamındayken ramazanın 19'unda Harici İbni Mülcem tarafından secde hâlindeyken zehirli kılıçla vuruldu, 21'inde de şehadete kavuştu. Kûfe o günlerde İslam'ın merkezi sayılıyor ve aynı zamanda rehberlerin, sancaktarların da makamıdır. Bütün orada yaşayan kabilelerin reisleri olsun, ileri gelenleri olsun, o bölge halkı olsun o günlerde İmam Hasan'a biat ettiler; bütün Irak halkı olsun, Hicaz, Yemen. Ancak, sınırın öte tarafında da egemen bir zorba vardı. Yedi ay yirmi dört gün süren İmam Hasan hilafetine karşı tacizlerde bulunuyordu. Şeytanlığıyla ünlü, desiseleriyle ünlü bu egemen zorba, boş ama imzalı, mühürlü kâğıtlar göndererek İmam Hasan'a tekliflerde bulunuyor, "İstediğin şartları yaz, ben kabul ediyorum ancak hilafeti bana bırak." diyordu. Tabii ki İslam'ın ve ehlibeytinin maslahatlarından olan barış, vahyin de derinliklerinden beslenen bir tohumdur. İmam Hasan çok önemli bir güce kavuşmuş olan batıl cephenin sınanması, yaptıklarını halkın, İslam âleminin görebilmesi bakımından; yine, İslam kanının dökülmemesi açısından bu barışı kabul etmiştir. İşte, İslam tarihinin en önemli aşamalarından olan bir tarihtir bu aşama. Ancak, barışın imzalandığı gün Muaviye minbere çıkarak "Ben bu barışı tanımıyorum -nasıl olsa hilafeti eline geçirdi, Hazreti Ali'ye hakaret etti- ve "Bu barış şartları ayaklarımın altındadır." dedi. İmam Hasan ise Müslümanlara dönerek "Ey Müminler, ben sizi küçük düşürmek istemedim, saltanat uğruna kanınızı feda etmedim." dedi. Hazreti Hüseyin de sırf İslam'ın kardeşliği için kıyam etmiştir, yoksa Hazreti Hüseyin'in fesat çıkarmak gibi bir niyeti yoktu. Çok kısa süre içerisinde zaten Muaviye ve ekibinin neler yaptığı görüldü. Aşure Günü İmam Hüseyin'i katletmekle kalmadılar, bedenini atlarının nalları altında çiğnediler. Bununla da kalmadılar, yarenlerinin ve İmam Hüseyin'in başını keserek mızraklara koydular şehir şehir dolaştırdılar. Vahiy ailesini, maalesef, Rum esirler gibi, yani Resulullah'ın kızlarını şehir şehir dolaştırdılar. Neydi bu? Şuydu: Uhud günü Hazreti Hamza'nın ciğerini yeme kininin aynısıydı. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

NURETTİN ARAS (Devamla) - Muaviye'nin İslam'la uzlaşılmaz bir düşmanlığı vardı ve bu düşmanlığı cinayetlere kadar götürdüler.

BAŞKAN - Sayın Aras, size de bugünün anlam ve önemine uygun olarak bir dakika ilave süre veriyorum. Lütfen tamamlayın.

NURETTİN ARAS (Devamla) - Teşekkür ederim.

Hazreti Peygamber demiştir ki: "Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendileridir." Niçin "Dünya gençlerinin efendileridir." dememiştir de "Cennet gençlerinin efendileridir." demiştir? Zira Hazreti Resulullah zaman perdesinin gerisinden geleceği görüyordu, zamanın gençlerinin bu ikisinin arkasında durmayabileceğini, bunlara ihanet edebileceklerini biliyordu. O yüzden "Cennet gençlerinin efendileridir." demiştir. Peki, bu gençler nankörlük yaptı, hak tanımazlık yaptı diye Hazreti Hasan'ın ve Hüseyin'in hakları yok mu sayılacak? Hayır. Onların hakları, liderlikleri, efendilikleri bakidir, süreklidir. Onların önderlik vasıfları itaat edilmesi zorunlu vasıflardır ve Cenab-ı Hakk'ın Kur'an-ı Kerim'inde buyurduğu gibi onların sevgisi, muhabbeti hepimize farzdır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

NURETTİN ARAS (Devamla) - Allah 15 Temmuz şehitlerimizi Hazreti Hüseyin'le haşretsin.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)