GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesabı 9'uncu Tur görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:40
Tarih:14.12.2016

MEHMET ERDOĞAN (Muğla) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın Maliye Bakanı, vatandaşlarımızın 2/B mağduriyetleri sürüyor. Yüksek rayiç bedeller yüzünden vatandaşlarımız arazilerini satın alamadılar. Satın almak için daha önce başvuranlar da 1'inci taksitlerini ödeseler bile ondan sonraki taksitleri ödeyemez hâle geldiler.

Yine, "Belediye ve mücavir alan sınırları içerisindeki hazine arazileri 2/B kapsamında satılmaz." dediniz, vatandaşlarımız bu sebeple çok yüksek ecrimisil ücretleriyle karşı karşıyadırlar.

Bu yıl bölgemizde turizm sezonu çok kötü geçti, çiftçilerimizin durumu da içler acısı. Çiftçilerimizin ve turizmcilerin ecrimisillerini makul bir seviyeye indirmeyi düşünüyor musunuz?

Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, kamuoyunda, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile terörle mücadele şehit ve gazilerine ödenen tazminatlar, maaşlar ve sağlanan haklar arasında farklılıklar olduğuna dair dedikodular var. Böyle bir farklılık var mıdır? Varsa bu durumu içinize sindirebiliyor musunuz? Bu farklılığı gidermeyi düşünüyor musunuz?

Teşekkür ediyorum.