| Konu: | 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesabı Maddeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 41 |
| Tarih: | 15.12.2016 |
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Bakanım, dolardaki artıştan dolayı millî gelirin 7.000-7.500 dolara düşeceği bekleniyordu Türkiye'de, bütün ekonomistler bu şekilde yorum yapıyordu ama "Yüzde 20'lik bir revizyon yaptık." dediniz, millî geliri 11 bin dolara çıkardınız. Ben şimdi buradan soruyorum: Yüzde 30'luk bir revizyon yapsaydınız millî gelir 12 bin dolara mı çıkacaktı? Bu revizyonu neye göre yaptınız? Bu hesaplarda bir yanlışlık yok mu? Türk milleti buna inanıyor mu? Gerçekten Türkiye'de millî gelir kişi başı 11 bin dolar mı şu anda?
Bir de özellikle cep telefonu, elektronik eşya, kaçak sigara, bunlarla nasıl mücadele ediyorsunuz? Mersin'de Silifke Caddesi'ne şu anda bir ekip gönderin ne kadar kaçak telefon var, kaçak sigara satılıyor diye. Namuslu insanlar kaçakçılarla başa çıkamıyorlar. Maliye Bakanlığı olarak devletin olduğu yerde kanunları işletin ve kaçakçılarla mücadele edin, aksi taktirde haksız rekabet oluşuyor ve namuslu insanlar iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyorlar.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Bu konuda gerekli mücadeleyi göstereceğinizi umuyorum.
Saygılar sunuyorum.