| Konu: | CHP Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 58 |
| Tarih: | 14.01.2017 |
LEYLA ŞAHİN USTA (Konya) - Saygıdeğer Başkan, saygıdeğer milletvekillerimiz; CHP grup önerisi üzerine aleyhte söz almış bulunmaktayım.
Öncelikle, Silopi'de Kirpi aracının kazası sonucu ağır yaralanan, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşen Konyalı Kıdemli Başçavuş Mustafa Özdil şehidimiz bugün ebedî mekânına Konya'da uğurlanacaktır. Allah mekânını cennet eylesin. Tüm ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileyerek...
Aynı zamanda, yine, bugün Bitlis'te şehit düşen şehitlerimizin de aynı şekilde, mekânlarının cennet olmasını ve ailelerine sabrıcemiller, tüm sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileyerek sözlerime devam etmek istiyorum.
Bugün CHP'nin vermiş olduğu grup önerisi önemli bir konu ve Anayasa müzakereleri ve görüşmeleri devam ederken bir kavga meselesi hâline getirilmesine müsaade etmeyeceğimizi belirterek aleyhte olduğumuzu açıklamak istiyorum.
Kürsüde yapılmış olan konuşmalarla ilgili... Bu millet, bu ülke, bu devlet, Kıbrıs da hepimizin kıymetlisi ve değerlisi.
Küçük bir hikâye anlatarak sözlerimi bitirmek istiyorum. Bir öğretmen öğrencileriyle dışarıda gezinirken, birbirlerine bağıran birkaç insanı görürler ve öğretmen öğrencilerine şunu sorar: "İnsanlar öfkelendiklerinde veya kavga ettiklerinde neden birbirlerine bağırırlar ve seslerini yükseltirler? Hâlbuki yan yanadırlar, çok yakındadırlar ama yine de birbirlerine seslerini duyurmak için bağırırlar. Neden?" Öğrencilerden herhangi bir cevap gelmez ve öğretmen açıklar: "İnsanlar öfkelendikleri zaman, kızgın oldukları zaman, en yakınında oldukları hâlde karşısındaki insanla aralarında olan mesafe açılır, kalplerinin mesafesi açılır ve birbirlerine seslerini duyurabilmek için aradaki, kalplerindeki mesafeyi kapatabilmek için seslerini daha da yükseltirler ancak bu aradaki sesin yükseltilmesi mesafeyi daha artırır. O yüzden birbirimize karşı olan üslubumuzla ve öfkelendiğimizde birbirimizin arasındaki, kalplerimizin arasındaki mesafeyi aştığımızı bilerek hareket etmeliyiz. Eğer insanlar birbirlerini severlerse öfkelenmelerine rağmen seslerini yükseltmezler ve kalplerinin arasındaki mesafeyi açmazlar ve böylece alçak sesle bile konuşsalar birbirlerini duyarlar." Bizlerin de bu ülkenin, bu milletin, bu vatanın birliği ve beraberliği için birbirimize olan sevgimizi artırarak birbirimizin kalpleri arasında olan mesafeyi uzaklaştırmadan birbirimizin sesini alçak sesle de duymamızı ve anlamamızı ümit ediyorum inşallah. Fikirler kıymetliyse bağrılmaz. Öfkelendiği zaman insanlar düşünemezler ve birbirlerinin arasındaki mesafeyi artırırlar.
Sesimizin değil, fikirlerimizin yükseldiği bu yüce Meclis kürsüsünü görmeyi arzu ederek bütün heyetimizi ve yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)