GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:56
Tarih:12.01.2017

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkan, bu konuyu dikkate getirecektim. Biliyorsunuz, Anayasa tartışmalarını görüşürken en önemli hususlardan biri de usuldür.

BAŞKAN - Evet.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Bizim usulümüz de bu İç Tüzük'tür.

BAŞKAN - İsim bildirilmiş ama önergeye imza atmamış. Biz de sonradan fark ettik, şimdi tamamlıyoruz onu.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - İç Tüzük 87'ye (2)'de "...tasarı veya teklifin görüşülmesine başlandıktan sonra verilecek değişiklik önergelerinde en az beş milletvekilinin imzası bulunmadıkça önerge işleme konulmaz." diyor. Burada sayın milletvekilinin imzası yok.

Yine, 87'nci maddenin sonraki fıkrasında, eğer önergeye Hükûmet ve komisyon katılmadıysa "...sahibi tarafından beş dakikayı geçmemek üzere açıklanabilir." diyor. Yani, önerge, sahipsiz bir önergeydi. Sahipleri konuşmuyor, sayın milletvekili konuşuyor. Lütfen, siyasi parti gruplarımız bu konuya dikkat ederlerse daha iyi olur.

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.

Usulde bir problem yok, öncesinde önerge gönderilmişti.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Ama imza, usul.