| Konu: | ÇANAKKALE ÇAN KARAYOLUNUN BİTİRİLEMEDİĞİNE VE GÖKÇEADA HAVAALANI?NA 2004 YILINDA BAŞLANMASINA RAĞMEN YENİ BADEMLİ KÖYÜNE AİT ARAZİLERİN İSTİMLAKLERİNİN GERÇEKLEŞMEDİĞİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 14 |
| Tarih: | 31.10.2012 |
ALİ SARIBAŞ (Çanakkale) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Çanakkale-Çan karayolu 2006 yılında başlamasına rağmen hâlâ inşaatı bitirilememiştir. Bu arada, bu kadar uzun yıldır, arazilerin fiyatları belli olmasına rağmen, inşaat fiyatlarının belli olmasına rağmen hâlâ insanların istimlak bedelleri ödenememiştir. Bunlar ne zaman ödenecektir? Bu kadar bekletilmesinin nedeni nedir? Para mı yoktur ya da insanların bu mağduriyeti ne zaman önlenecektir?
Yine, Çanakkale ili Gökçeada ilçesinin -özellikle adamızdaki- Gökçeada Havaalanı'nın 2004 yılında başlanmasına rağmen hâlâ oradaki Yeni Bademli köyüne ait arazilerin istimlakları gerçekleşmemiş, insanlar orada bu arazileri işleyememekte, orada aç ve sefalet içinde kalmaktadırlar. Bunların takas işlemleri söz verilmiş ama hâlâ daha takas işlemleri gerçekleşmemiştir. Bu konuda gereği yapılacak mıdır?
BAŞKAN - Teşekkürler Sayın Sarıbaş.