GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 105 |
| Tarih: | 13.06.2017 |
MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Bakanım, size Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca Düzce'de KOSGEB kredisini en yüksek alan 3 kişiyi sordum, cevap vermediniz. Bilgi edinme üst kuruluna gittim, lehime karar verdi, yine bilgi vermediniz.
Şimdi, burada, aynı soruyu tekrar soruyorum size: Düzce ilinde en yüksek KOSGEB kredisi alanın AK PARTİ İl Başkanı olduğu iddiası var, aynı zamanda Belediye Meclisi üyesi. Bu doğru mudur? Niye bu bilgiyi vermekten kaçınıyorsunuz? Yani bir milletvekilinin bilgi alması için ta bilgi edinme üst kuruluna kadar itiraz dilekçesi verip mahkeme kararı alması mı gerekiyor?
Teşekkür ederim.