GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hükûmetin bütçeyi har vurup harman savurduğuna, ders kitapları için yeni bir ihale yapılacağına ve bunun faturasının da halka kesileceğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:12
Tarih:24.10.2017

ERKAN AYDIN (Bursa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Yeni bütçe bugün Meclise sunuluyor. Hükûmetin nasıl har vurup harman savurduğunu hem Komisyonda hem de Genel Kurulda göreceğiz. Belli ki bunun faturası yine halka çıkacak. Yüksek vergiler altında ezilen halk daha da ağır bir yük altında bırakılacak.

Bakın, son bir örnek daha: Cumhurbaşkanı ders kitaplarından şikâyet etti. Millî Eğitim Bakanlığı karar alarak ders kitapları için yeni bir ihale yapacak, böylelikle 165 milyon TL daha çöpe gidecek. Kitapların bu kadar aşırı hatalı basılmasının sorumluları kim, bilinmiyor. Yeni ders kitaplarının ihalesini kimler almaya hazırlanıyor, bilinmiyor ama birileri sorumlu, birileri de nemalanacak. Net olan, bunun faturası da halkımıza kesilip cebinden çıkacak. İşte parti devleti, işte AKP iktidarı diyorum.