| Konu: | Üretimi artıramayan, işsizliği çözemeyen, enflasyonu dizginleyemeyen Adalet ve Kalkınma Partisi hükûmetlerinin kötü yönetimine halkın ilk seçimde tepkisini göstereceğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 17 |
| Tarih: | 02.11.2017 |
SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
İktidarları dönemince üretimi artıramayan, işsizliği çözemeyen, enflasyonu dizginleyemeyen Adalet ve Kalkınma Partisi hükûmetleri, arka arkaya vergilere, benzine zam yapıyor, öngörüsüz politikalarının yükünü ise vatandaşın, emeklinin, çiftçinin, dar gelirlinin ve orta sınıfın üzerine atıyor, bir yandan da yandaş şirketlerin devlete olan borçlarını ise sıfırlıyor.
Yeni açıklanan Dünya Ekonomik Forumu Küresel Rekabetçilik Raporu 2017-2018 sonuçlarına göre Türkiye, 137 ülke arasında iki basamak gerileyerek 53'üncü sıraya düştü. En hızlı düşüşler ise sağlık, ilköğretim ve altyapı endekslerinde yaşanıyor. G20 ülkeleri arasında en düşük istihdam; 39 Avrupa ülkesi arasında istihdamda 36'ncı.
OECD ülkelerinin çoğunda işsizlik düşerken yükselişte olan ülkemizdeki bu kötü yönetime halkımız ilk seçimde ilk tepkisini gösterecektir mutlaka.
Teşekkür ederim.