| Konu: | Hatay Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına, Suriye'de yaşanan kaosun Hatay ekonomisini olumsuz etkilediğine ve Hükûmetin Hatay'ı 5'inci teşvik bölgesine geçirip geçirmeyeceğini öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 22 |
| Tarih: | 14.11.2017 |
SERKAN TOPAL (Hatay) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Hükûmet yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları sonucu kentimize kazandırılan EXPO 2021'den sonra Hatay mutfağı UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına layık görülerek Hatay mutfağının birbirinden eşsiz lezzetleri tescillenmiş olmakla birlikte şehrin tanıtımı ve turizmine büyük katkı verecektir.
Böyle güzel gelişmelerin yanında, Suriye'de yaşanan kaos Hatay ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Hatay'ın 4'üncü Teşvik Bölgesi'nden 5'inci Teşvik Bölgesi'ne geçmesi için "Hatay halkı hakkını istiyor." başlıklı bir imza kampanyası düzenlendi ve Hatay'da 550 bin vatandaşımız imza verdi. Hükûmetiniz Hatay ekonomisine nefes aldırmak için Hatay'ı 5'inci Teşvik Bölgesi'ne geçirecek mi?
Teşekkür ediyorum.