| Konu: | Niğde'de çok sayıda köy okulunda hizmetli olmadığına ve İŞKUR vasıtasıyla bu okullara hizmetli verilmesini talep ettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 24 |
| Tarih: | 16.11.2017 |
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Niğde ilinde çok sayıda köy okulumuz kapanmıştı. Açık olan okullarımızda da önemli sorunlar bulunuyor ama başlıca sorunlardan biri de hizmetlinin olmaması. Niğde ili Ulukışla ilçesi Beyağıl köyü eğitime önem veren köylerimizden. Bu köyde hizmetli olmadığı için okul aile birliği kendi arasında para toplayarak hizmetli görevlendirmeye çalışıyor ama bunun da sürekliliği olmuyor. Çok sayıda köy okulumuzda hizmetli yok. İŞKUR vasıtasıyla köylerimizdeki okullara hizmetli verilmesini talep ediyoruz.
Vatandaşlar, Hükûmetin Niğde'ye birçok alanda eksik baktığı gibi bu konuda da yeterli desteği sağlamamasının üzüntüsünü yaşıyor. Köylerimizdeki okullarda eksik olan hizmetlilerin bir an önce görevlendirilerek işe başlamalarının sağlanmasını temenni ediyoruz.
Teşekkür ediyorum.