| Konu: | Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'ın 506 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 32 |
| Tarih: | 05.12.2017 |
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, biz AK PARTİ olarak yetkiyi milletten alır ve bu, milletten aldığımız yetkiyi kimseyle bölüşmeden, paylaşmadan kullanırız. Ne bir örgüt ne bir yapı ne de başka bir unsurla ülkeyi yönetme yetkisini asla paylaşmayız ve paylaşmadık.
Türkiye'nin yönetim sistemi cumhuriyet ve demokrasidir, otoriter rejim değildir. Zamanı geldiği zaman Türkiye'de şeffaf seçimler yapılmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti devleti PKK'yı düşman olarak görmektedir, PKK'ya karşı amansız bir mücadele vermektedir. Kürtler Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit yurttaşlarıdır. 80 milyon nasıl hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa, bunun içerisinde pek çok unsur vardır, Kürtler de aynı diğer unsurlar gibi bu ülkenin eşit, öz hak sahipleridirler ve vatandaşlarıdırlar. PKK'ya karşı yapılan operasyonların sanki Kürtlere karşı yapılıyormuş gibi gösterilmesini asla kabul edemeyiz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, sözlerimi tamamlayacağım.
LEZGİN BOTAN (Van) - Erciş'te Hediye Ataman'ı yaktınız, Hediye Ataman'ı. 37 yaşında, gariban bir kadın diri diri yakıldı, haberin var mı?
BAŞKAN - Tamamlayın lütfen Sayın Muş.
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Dediğim gibi, PKK'ya operasyonlar yapılacaktır, bundan sonra da yapılmaya devam edecektir ama bunu Kürtlere yapılıyor gibi söylemek, böyle bir algı oluşturmaya çalışmak asla kabul edeceğimiz bir şey değildir. Benim bu ülkede ne kadar hakkım varsa bir Kürt kökenli vatandaşın da aynı hakkı vardır.
Teşekkür ediyorum.