GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın yerinden sarf ettiği bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:37
Tarih:14.12.2017

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, 60'a göre bir söz talebim olacaktı.

Sayın Başkan, az önce, Sayın Yıldırım, işte bu FETÖ'nün darbe yapmasını Hükûmetimize bağladı. Bakın, biz 17-25'ten beri büyük bir mücadeleyle FETÖ örgütüyle mücadele eden bir partiyiz, bir iktidarız.

LEZGİN BOTAN (Van) - Her istediğini veren bir Cumhurbaşkanı var.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Biz FETÖ'yle mücadele ediyorken sizin Genel Başkanınız neredeydi, biliyor musunuz? FETÖ'nün kanalları kapatılıyorken "Medyama dokunma!" diye onların ekranlarındaydı.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - O zaman o FETÖ değildi.

DİRAYET TAŞDEMİR (Ağrı) - Hayır, gerçekten utanın yani!

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Biz FETÖ'yle mücadele ediyorken, bakın, burada "Medyama dokunma!" kampanyası yapılıyorken, biz bu kanalların üzerine gidiyorken Genel Başkanınız buradaydı.

DİRAYET TAŞDEMİR (Ağrı) - Ne zaman gittin? Daha düne kadar kürsüde onları övüyordun, "Hoca Efendi, Hoca Efendi" diye söylenip duruyordunuz. "Hoca Efendi" diye tepelere çıkarttınız.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Görüyor musunuz? Tanıyorsunuz değil mi Genel Başkanınızı? Bak, şunu da göstereyim. Burada da var. Hem Kanaltürk'e gitmiş, hem Bugün TV'ye gitmiş. İyi bakın bunlara Sayın Yıldırım.

AHMET YILDIRIM (Muş) - Ne kadar komik ya!

DİRAYET TAŞDEMİR (Ağrı) - Sizin el bağladığınız fotoğrafları da gördük.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Dolayısıyla bu mücadeleyi veriyorken, efendim, şimdi, AK PARTİ bu mücadeleyi veriyor, AK PARTİ kiminle mücadele veriyorsa zaten, hemen, bakıyorsunuz, karşı tarafına HDP geçmiş oluyor.

DİRAYET TAŞDEMİR (Ağrı) - Ne zaman mücadele ettiniz?

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Teşekkür ederim.