| Konu: | Konuşmalar sırasında materyal kullanımına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 37 |
| Tarih: | 14.12.2017 |
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Biraz önce sayın milletvekilimiz güzel bir konuşma yaptı, Türkiye'nin cevherleriyle, madenleriyle ve önemli bir madeniyle ilgili bir konuşma yaptı, bütün siyasi parti grupları da bunu keyifle izlediler, kendisine teşekkür ediyorum.
Yalnız, buradan bazı arkadaşlarımız, bu materyaller çıktığında "İç Tüzük'e aykırı mıdır, değil midir?" diye bir soru sordular, bana sordular "Sayın Elitaş nedir?" diye, o da "İzin aldım." dedi, sizden izin aldı mı bilmiyorum. Ama İç Tüzük'ün 160'ıncı maddesinin (6)'ncı fıkrasına bakarsak ki İç Tüzük'e koyarken Komisyonda ve Genel Kurulda da tartıştık: "Genel Kurulun çalışma düzenini ve huzurunu bozucu döviz, pankart ve benzeri materyali getirmek ve kullanmak." Yani bu, o zamanki Komisyon tutanaklarında da var olan, konuşmayı tamamlayıcı olan şeylerle ilgili istisnanın var olduğunu biliyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Ki doğrusu, bir konuşmacının o materyali gösterip Başkanlık Divanından izin alması esastır, doğrudur. "İzin aldım." dedi, herhâlde sizden almıştır.
BAŞKAN - Siz de bunun için mi söz aldınız yani şimdi?
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Evet efendim.
BAŞKAN - Peki, teşekkür ediyorum Sayın Elitaş.