| Konu: | Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 62 |
| Tarih: | 21.02.2018 |
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Teşekkür ediyorum.
Öncelikle Strateji Belgesi, gerçekten, uzun yılların bir çalışmasıydı, daha sonra Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanıp Resmî Gazete'de yayınlandı. Burada amaç şu: Doğru kimseleri öğretmen olarak almak. Aldığımız kimseleri hizmet içi eğitimle en üst seviyeye getirmek ve öğretmenin toplum içindeki algısını daha iyi hâle getirmek ki yani öğretmenlik mesleği daha çok talep edilsin diyerek üç ana ayak üzerine oturuyor ve bunun içerisinde öğretmen performans değerlendirmesi de var. Yine, eğitim fakültelerini de -tabii sadece değil- hem öğretmenler seçecek hem de eskiden ilk 700 binin, ilk 800 binin içerisine girip de eğitim fakültelerini seçebilmek mümkünken bu yıl -Yükseköğretim Kurulumuz geçen yıl başlattı, ilk uygulaması geçen yıldı- 240 binin arasına girenler ancak eğitim fakültelerini tercih edebilecek. Bu yıl da yine 240 bin barajıyla gideceğiz. Önümüzdeki döneme bakacağız ki burada daha iyileştirmeler varsa onu yapacağız.
Bir başka konu, öğrencilerin -eğitim görürken okulla birlikte, öğrenciyle birlikte- pratiğini artırmak için eğitim fakülteleriyle iş birliğini artıracağız. Tabii, hizmet içi öğretmen akademisyenimiz de var, her bir öğretmen eğitim merkezimizi bir ihtisas alanına çevirerek öğretmenlerimizi hizmet içi eğitimle daha üst seviyeye çıkartalım.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Bakanım.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Genel söz: Hiçbir eğitimin kalitesi öğretmenin kalitesinden daha yüksek değildir. Öğretmenimizin kalitesini ne kadar artırırsak eğitimin kalitesi de o kadar artacaktır.
Ben tekrar teşekkür ediyorum Sayın Başkan.