| Konu: | ESENDERE SINIR KAPISI?NDA BAZI GÖREVLİLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASI GEREĞİ MÜFETTİŞ RAPORLARIYLA SABİT OLMASINA RAĞMEN SORUŞTURMA AÇILMASI İZNİ VERİLMEDİĞİNE VE BAKANIN BU GÖREVLİLERİ NİÇİN KORUDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNE İLİŞKİN |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 23 |
| Tarih: | 13.11.2012 |
ALİ SARIBAŞ (Çanakkale) - Teşekkürler.
Esendere Sınır Kapısı'nda 200 milyon liralık hayali ihracattan 8 milyon KDV iadesi verilmiştir.
Burası, bu Esendere Sınır Kapısı şu günlerde -Sayın Bakanın bilgisi dâhilinde olmasına rağmen- yolgeçen hanına dönmüştür. Buradaki -bu 2012 tarih, 106-2 sayılı Soruşturma Raporu'nda tespit edilen- bu soruşturma sonucunda Genel Müdürün ve aynı zamanda da Personel Müdürünün, Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Personel Daire Başkanlığında bulunan bürokratların görevi kötüye kullanmasından haklarında soruşturma açılması konusunda müfettiş raporları sabit olmasına rağmen Bakan bunları onaylamamıştır; daha açıkçası, soruşturma açma hakkı vermemiştir.
Sayın Bakan niçin bunları korumaktadır ve aynı zamanda, yolgeçen hanı olan bu Gümrük Kapısı içerisinde bu personel değişikliğine gidilmiş midir ve bu personel hakkında soruşturma açılmış mıdır?
BAŞKAN - Teşekkürler Sayın Sarıbaş.