GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Yasama dokunulmazlığıyla ilgili tezkerelerin TBMM'nin resmî internet sayfasında yayınlandığına ve kamuya açık olduğuna ilişkin konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:94
Tarih:02.05.2018

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, az önce Sayın Tanal bazı iddialarda bulunmuştu.

Yaptığımız araştırmada ortaya çıkan sonuç şudur: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 8 adet yasama dokunulmazlığı dosyası, Meclis Başkanlığı tarafından, 27 Nisan 2018 tarihinde, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona havale yapılarak gönderilmiştir. Bu 8 adet dokunulmazlık dosyası kapsamında İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal'ın da 2 adet dosyası bulunmaktadır. Bu havale işlemi, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 51'inci maddesi gereğince -resmî tezkereler- daha önceki bütün uygulamalarda olduğu gibi aynı günün Gelen Kâğıtlarına alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin "web" sayfasında yayınlanmıştır. Gelen Kâğıtların tümü kamuya açıktır ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin resmî internet sayfasında yayınlanmaktadır. Arzu eden herkes, gazeteciler de dâhil olmak üzere buradaki bilgilere ulaşabilmektedir.

Sayın Tanal, size, araştırmadan, Meclis çalışanları hakkında böyle itham edici bir üslup takınmamanızı söylemiştim. Gerçek budur, yapılan işlem İç Tüzük'ün 51'inci maddesi gereğince "web" sitesinde yayınlanmıştır. Sanıyorum çalışanlarımıza bir özür borçlusunuz.

Çok önemsediğim bir konu olduğu için, bunu, oylamadan önce açıklamak zorunda kaldım çünkü çalışanlarımızın hukukunu korumak zorundayız.