GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 35'inci yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu Rauf Denktaş başta olmak üzere şehitlere Allah'tan rahmet dilediğine, Kıbrıs davasına sahip çıkıldığı gibi Filistin davasına da ilelebet sahip çıkılacağına, 19 Kasım Pazartesi günü idrak edilecek Mevlit Kandili'nin insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ettiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:18
Tarih:15.11.2018

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Bugün 15 Kasım günü olarak, 15 Kasım 1983'te yeni bir devletin doğuşuna şahitlik edildiği bir gündür. Evet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı, arkadaşlarını ve Kıbrıs millî davasında şehit olan Kıbrıslı mücahitleri rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Bu yeni devletin ilelebet payidar olmasını temenni ediyorum. Jeostratejik ve jeopolitik konumu münasebetiyle Kıbrıs'taki millî menfaatler ve egemenlik hakları doğrultusunda Türkiye'nin her daim, her zaman Kıbrıs'ın yanında olduğunu ve bunların gereklerini yerine getirme vecibesini, sorumluluğunu her daim idrak ettiğini ve bu güce ve kabiliyete sahip olduğunu bir kez daha bu yüce Meclisin çatısı altında tekrarlamak istiyorum.

Değerli Başkanım ve değerli milletvekili arkadaşlarım, tabii, "Filistin davası" denince, Filistin davası da Kıbrıs davası gibi bizim millî meselelerimizdendir, zira bizim hatıralarımız söz konusudur. Filistin davasında oradaki kardeşlerimizin de yanında olduğumuz gerçeğini hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Devam edin lütfen Sayın Akbaşoğlu.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Kıbrıs davasına sahip çıktığımız gibi, Filistin davasına da ilelebet sahip çıkacağız.

Bu vesileyle, önümüzdeki pazartesi günü idrak edilecek olan Mevlit Kandili'ni de hatırlatmak ve âlemlere rahmet olarak gönderilen, bütün insanlık için kendisinde en güzel örnekler bulunan Efendimiz (AS)'nin doğumunun müjdelendiği rebiülevvel ayının 12'nci gecesine denk gelen 19 Kasım Pazartesi günü idrak edeceğimiz Mevlit Kandili'mizin, hem milletvekillerimizin kendilerine, ailelerine hem aziz milletimize hem İslam âlemine hem de bütün insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyor, şimdiden Mevlit Kandili'nizi tebrik ediyorum.

Teşekkür ederim.