GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Vefatı nedeniyle 23 ve 24'üncü Dönem Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'a Allah'tan rahmet dilediğine ve Ankara Valisinin HDP milletvekillerinin basın açıklaması yaparken uğradığı darp olayını araştırıp bilgi sunacağına ilişkin konuşması
Yasama Yılı:2
Birleşim:44
Tarih:10.01.2019

BAŞKAN - Bir acı kaybımız var; benim de 24'üncü Dönemde beraber çalıştığım, 23 ve 24'üncü Dönem Erzurum Milletvekili ve Meclis İdare Amirlerimizden Sayın Muhyettin Aksak vefat etmiştir. Cenazesi yarın cuma namazından sonra Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak namazdan sonra Gölbaşı Mezarlığına defnedilecektir. 24'üncü Dönemden mesai arkadaşım olan ve hepinizin de arkadaşı olan Sayın Muhyettin Aksak'a Allah'tan rahmet diliyorum; ailesine, sevenlere ve AK PARTİ camiasına da başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Bir duyurum da... Sayın Bilgen, sabah Ankara Emniyet Müdürüyle, az önce Ankara Valisiyle görüştüm. Sayın Vali beni bilgilendirmek amacıyla görüşmeler sırasında beni aramış, zaten az önce ara vermemin nedeni de oydu. Sayın Vali de dün HDP il binası önünde HDP milletvekillerine yönelik darp ya da gaz atılması hadisesini araştırdığını ve inceleterek gerekli bilgiyi de bizlerle paylaşacağını bir kez daha ifade etti. Bu şekilde, gerek Ankara Emniyet Müdürü gerekse Ankara Valisinin de olaya duyarlı yaklaşımından dolayı ben de kendilerine teşekkür ettim ve Meclis olarak bir kez daha arkadaşlarımıza yönelik bu hareketin karşılıksız kalmaması gerektiğini ifade ederek konuşmamızı tamamladık. Ben de bunları hem sizin hem de Meclisimizin bilgilerine ayrı ayrı sunuyorum.