GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:46
Tarih:16.01.2019

TURAN AYDOĞAN (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkanım.

Ekonomik krizin ülke genelindeki etkilerini görmek ve vatandaşlara moral olmak için yurdun dört bir tarafını dolaşıyoruz. İktidar yetkilileri her ne kadar krizin atlatıldığını söyleseler de derinleşerek arttığını görüyoruz. Geçen hafta Tunceli'deydim. Tunceli'nin neredeyse tek sanayi tesisi olan Munzur Su on beş günden beri dolum yapamıyor. Fabrikaya ulaşım sağlayan Ovacık-Tunceli kara yolu günlerdir kapalı, bölgede uzun süredir elektrik kesintisi yaşanıyor. Fabrika sahiplerinin durumu defalarca yetkililere bildirmesine karşın mevcut durum değişmiyor.

Krizin etkisini vatandaşlara bankalar üzerinden kredi vererek, durumu iyice ağırlaştırarak çözemezsiniz. Kriz, ancak üretim yaparak, üretim teşvik ederek aşılabilir.

Buradan yetkililere soruyorum: Ovacık-Tunceli kara yolu ne zaman açılacak? Bu bölgeye kesintisiz elektrik ne zaman verilecek?

Teşekkür ediyorum.