GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 13 Şubat Bahtiyar Vahapzade'yi vefatının 10'uncu yıl dönümünde rahmetle andıklarına, 13 Şubat Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin kuruluşunun 44'üncü yıl dönümüne ve FETÖ'yle mücadeleye devam edildiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:52
Tarih:13.02.2019

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Azerbaycan'ın hürriyet sevdalısı şairi Bahtiyar Vahapzade'yi rahmet ve şükranla anıyoruz. "Geçmişine taş atanların, geleceğine gülle atarlar." sözüyle millî tarih şuurunun önemini vurgulayan Vahapzade, Azerbaycan için tüm ömrünü harcadı. O, Azerbaycan millî azatlık mücadelesinin en önemli isimlerindendir. Millî duruşu ve tavrıyla Altaylardan Tuna'ya, Türk-İslam coğrafyasının dirliği için çabaladı. Vefatının yıl dönümünde millî şair ve bayrak isimlerden Vahapzade'yi Azerbaycan-Türkiye ülküsünü anlattığı mısralarıyla yâd ediyorum: "Dinimiz bir, dilimiz bir/ Ayımız bir, ilimiz bir/ Eşqimiz bir, yolumuz bir/ Azerbaycan-Türkiye/ Bir milletik, iki dövlet/ Eyni arzu, eyni niyyet/ Her ikisi cumhuriyet/ Azerbaycan-Türkiye."

Sayın Başkan, bugün ayrıca Kıbrıs Türklüğünün var olma mücadelesinin önemli aşamalarından biri olan ve 1975 yılında ilan edilen Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin kuruluşunun da yıl dönümüdür. Kuruluş bildirisini Rauf Denktaş'ın okuduğu Kıbrıs Türk Federe Devleti, 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanına kadar hürriyet mücadelesinin en önemli aşamasıdır. Kıbrıs Türklüğü büyük mücadeleler ve fedakârlıklarla devletsiz kalmamış, var olma mücadelesi devletli bir şekilde süregelmiştir. Kıbrıs'ta yıllar süren ve âdeta tek taraflı bir oyuna dönen müzakereler göstermiştir ki çözüm iki devletli, iki toplumlu bir yapıdır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Aksi bir çözüm arayışı Türkiye için bir beka meselesi olan Kıbrıs davasına zarar verecektir. Bu vesileyle Kıbrıs davasını şerefle taşıyarak bugünlere getiren başta Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük olmak üzere tüm mücadele insanlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devletimizi habis bir ur gibi saran FETÖ'yle mücadelede önemli adımlar atıldı. Başta Silahlı Kuvvetler bünyesindeki darbeciler olmak üzere, ahtapotun 8 ayağında FETÖ'yle mücadele devam etmektedir.

Dün de 2010 yılındaki polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı usulsüzlüğüyle ilgili olarak 76 ilde 1.112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Tamamlıyorum Sayın Başkan.

BAŞKAN - Buyurun.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Bu operasyonda gözaltına alınan 641 Emniyet personelinin 130'unun hâlihazırda görevi başında olduğu kamuoyuna yansımıştır. Bütün bu rakamlar FETÖ'yle mücadelede kararlılığın ve devlet aklının önemini gözler önüne sermektedir. Unutulmamalıdır ki FETÖ'yle mücadele bir millî güvenlik ve altını çizerek söylüyorum, bir beka meselesidir. Bu mücadelede elde edilecek başarılar devletimizin dirliğini, milletimizin birliğini, ülkemizin bütünlüğünü yakından ilgilendirmektedir.

Teşekkür ederim Sayın Başkan.