GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun HDP grup önerisi üzerinde CHP Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:78
Tarih:15.05.2019

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Şimdi, Sayın Bekaroğlu yanlış bir ifadede bulundu. Sayın Genel Başkanımızın kesinlikle "Tecrit kalksın." gibi bir sözü yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır da. Zaten tecrit diye bir durum da söz konusu değildir. Sadece bu terör örgütü elebaşının, bebek katilinin cezasını çekerken kendi avukatlarıyla bir görüştürülmesi söz konusudur ve buna ilişkin bir soruya verilen bir cevap olarak "Avukatıyla görüşmüştür." demiştir Sayın Genel Başkanımız. Bu vesileyle de ifade etmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin de yaptığı, bu terör örgütü elebaşının kendi örgütünü yönetmesine mâni olmaktır, "tecrit" dedikleri hadise de budur.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Toparlayın.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Bu konuda cezaevinde terör örgütüyle ilgili hükümlü veya tutuklu kişilerin anneleri de bu vesileyle istismar edilmektedir bize göre.

Teşekkür ederim.