GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ülkenin dört bir yanından peşi sıra gelen çocukların kaybolduğu, kaçırıldığı, inşaat çukurlarında, göletlerde, su kanallarında boğulduğu veya dövülerek öldürüldüğü haberlerine karşı Hükûmeti ve ilgili bakanları tedbir alma konusunda uyardığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:85
Tarih:29.05.2019

HAYRETTİN NUHOĞLU (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Son bir hafta içerisinde ambulansta üç aylık bebek yanarak can verdi, Samsun'da yirmi gün önce kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin'in vücuduna ait bazı parçalar bulundu, İzmir'de 3 yaşındaki Abdülkadir üvey babası tarafından dövülerek öldürüldü, Van'da 7 yaşındaki çocuk boğuldu, İstanbul Eyüpsultan'da inşaatın temel çukuruna düşen 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Ülkemizin birçok yerinde, şehirlerde, köylerde çocuklarımız kayboluyor, kaçırılıyor, inşaat çukurlarında, göletlerde, su kanallarında boğuluyor veya dövülerek hayatlarını kaybediyor. Ateş sadece ailelerin ocağına düşmüyor, bütün Türk milletinin yüreği sızlıyor. Bu durum böyle devam edemez, acılar daha da artmadan mutlaka bir çare bulunmalıdır. Hükûmeti ve ilgili bakanları uyarmak istiyorum, acil olarak köklü tedbirler alınmalıdır.