GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 17 Haziran 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının 4'üncü yıl dönümüne, hayatını kaybeden Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve Çin toplama kampında şehit olan Doğu Türkistanlı yazar Nurmuhammed Tohti'ye Allah'tan rahmet dilediğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:90
Tarih:18.06.2019

İMAM HÜSEYİN FİLİZ (Gaziantep) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

9'uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, "Üniversitelerimiz cumhuriyetimizin yüz akıdır." sözüyle üniversiteleri bilim yuvaları olarak çok önemseyen, rektörlüğünü yaptığım Gaziantep Üniversitesinde desteklerini unutamadığım, hoşgörü sahibi, yeri doldurulamayan bir devlet adamıydı. Ülkemizin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş, hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı olarak birçok esere imzasını atmış, devlet ve siyaset adamı olarak milletimizin gönlünde çok ayrı bir yeri olmuştur. Vefatının 4'üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye de Allah'tan rahmet diliyorum.

Herkesin bildiği fakat Çin'in inkâr ettiği çağ dışı toplama kampında bir Uygur aydını daha hayatını kaybetti. Nurmuhammed Tohti'ye Allah'tan rahmet, Türk milletine sabır diliyorum. Uygurlar esir, Doğu Türkistan, Sincan olmayacaktır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)