| Konu: | Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın yaptığı açıklamasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 92 |
| Tarih: | 20.06.2019 |
GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Değerli arkadaşlar, bakın, Meclisin bahçesinde bir yürüyün; Meclisin bahçesinde Özel Harekât timleri var, ben bir gün yürürken gördüm ve Özel Harekât timlerinin hepsi benim boyumda, dalyan gibi genç çocuklar, memleketin evlatları. Arkadaşlar ama ne hikmetse hepsinde o bahsettiğim bıyık vardı.
MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Algıda seçicilik.
GARO PAYLAN (Devamla) - Oysa arkadaşlar, bakın, mesele şu: Arkadaşlar, bazı tanksavarlar, sofistike silahlar, tanklar, toplar var Meclisin bahçesinde.
Oysa, bakın, arkadaşlar, memleketin polis gücü de demokratik bir polis gücü olmalı, memleketin askeriyesi de demokratik bir askeriye olmalı yani heterojen olmalı, tek bir partinin referansıyla polis gücüne üye atanmamalı.
Bakın, bir de arkadaşlar, böyle bir devrim yasasından bahsediyor MHP. Acaba 31 bin lira verip de bedelli askerlik yaptırmanın hangi millî, hangi manevi duygularla bağdaştığını da ben sizlerin vicdanına bırakıyorum arkadaşlar.
Saygılar sunarım.