| Konu: | 16 Ekim Dünya Gıda Günü'ne ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 7 |
| Tarih: | 16.10.2019 |
TÜRABİ KAYAN (Kırklareli) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Bugün Dünya Gıda Günü. Sürdürülebilir gıda üretimi, sürdürülebilir beslenme için temel esastır. Tohum ıslahı, özellikle ülkemizde geliştirilmesi gereken en büyük sektör olmalıdır. "Hibrit tohum" adı altında yurt dışından elde ettiğimiz tohumlar bir yıl ekilebiliyor, bir sonraki yıla tohum kendisini tekrar tohum olarak kullanma şansı vermiyor. Bunun için özellikle ayçiçeği, kabak ve bunların yanında biber, domates, salatalık gibi ürünlerde hibrit tohumların bir defalık olması Türkiye'nin geleceği açısından büyük bir tehlike arz etmektedir. Bunun için, gıda sektörünün daha sağlıklı bir şekilde işlemesi için ülkemizde genetik mühendisliğinin mutlaka sağlıklı bir şekilde ele alınması ve bunun sağlıklı bir şekilde ele alınan gıda...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)