GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kadın cinayetlerini durdurma, eşit ve özgür yarınları dayanışma ve mücadeleyle kurma konusunda kadınların kararlı olduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:67
Tarih:11.03.2020

NESLİHAN HANCIOĞLU (Samsun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Güleda Cankel daha 19 yaşındaydı, Isparta'da üniversite öğrencisiydi. Muğla'dan gelen eski erkek arkadaşı tarafından darp edildi. Saldırganla birlikte karakola götürüldü. Güleda'yı evine yollayan polis, peşinden saldırganı da şehirlerarası otobüs terminaline götürüp serbest bıraktı. Sözüm ona şehri terk edecekti, terk etmedi, Güleda'nın evine gitti ve bir canımızı daha hayattan kopardı. Oysa, yasalarımız, tehdit altındaki kadının korunmasının şikâyete bağlı olmadığını söylüyor ancak yasa uygulanmıyor çünkü kadını korumaya yönelik yasaların erkekleri mağdur ettiğine inanılıyor.

Ama biz kadınlar kararlıyız; cinayetleri de durduracağız, eşit ve özgür yarınları da dayanışmayla, mücadeleyle kuracağız.