| Konu: | Diyarbakır ili Kulp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 5 vatandaşa Allah'tan rahmet dilediğine ve terör örgütünü lanetlediğine, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü tebrik ettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 79 |
| Tarih: | 08.04.2020 |
SELAHATTİN MİNSOLMAZ (Kırklareli) - Teşekkürler Sayın Başkanım.
Diyarbakır Kulp'ta hain terör örgütü PKK tarafından el yapımı patlayıcıyla 5 sivil vatandaşımız şehit edilmiştir. Hain terör örgütü PKK'yı lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bugün 8 Nisan ve Dünya Romanlar Günü. Dünyanın ve ülkemizin zor günlerden geçtiği bu süreçte Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum. 83 milyon vatandaşımız, herhangi bir ayrım olmaksızın bu ülkenin asli unsurları olarak ay yıldızlı bayrağımız altında kardeşçe yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir. Bu duygularla milletine, bayrağına, vatanına ve devletine yürekten bağlı Roman kardeşlerimizin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü tebrik ediyor, sağlık dolu yarınlar dileğiyle Gazi Meclisimizden selam ve saygılarımı sunuyorum.