GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 9 Haziran 2017 tarihinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit edilen Öğretmen Aybüke Yalçın'ın ve 12 Temmuz 2017 tarihinde şehit olan Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ruhlarının şad olmasını dilediğine, 8 Haziran Yusuf İmamoğlu'nun şehadetinin 50'nci seneidevriyesi vesileyle 4 Ağustos 1968 Pazar günü ülkü davasının ilk şehidi Ruhi Kılıçkıran'la başlayan, vatan, millet uğruna yitirilen canların akıllardan çıkmadığına, başta merhum Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:96
Tarih:09.06.2020

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

9 Haziran 2017 tarihinde hain terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın şehit olmuştu. Görevlendirildiği gün sosyal medya hesaplarından "Öğretmen oldum." diyerek sevincini paylaşıp büyük bir sevgiyle bağlı olduğu ülkesine, milletine ve eğitime hizmet etmek için ailesinden uzağa göreve gitmişti. Şehit öğretmenimiz kısa görev süresinde öğrencilerin ve ailelerinin sevgisini ve saygısını kazanmış başarılı bir eğitimciydi. Şehadeti hepimizi, bütün Türk milletini üzüntüye sevk etmiştir. Ancak şehidimizin gözü arkada kalmamış, hain teröristlerden hesap sorulmuş ve sorulmaya devam edilmektedir.

Bu vesileyle 12 Temmuz 2017'de yine PKK'nın saldırısı sonucunda şehit olan 24 yaşındaki Necmettin Öğretmeni ve memleketin her yerini vatan toprağı bilen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Aybükeler, Necmettinler, Fıratlar, Erenler ruhunuz şad olsun, vatan size minnettardır.

Dün, Yusuf İmamoğlu'nun şehadetinin 50'nci seneidevriyesiydi. Hain ellerden çıkan bir kurşunla şehit edildiğinde cebinde sadece 35 kuruş vardı İmamoğlu'nun, üstelik üç gündür açtı. Vatan, bayrak, millet, devlet ve kutlu bir dava uğruna adanmış bir ülkü eriydi İmamoğlu. 4 Ağustos 1968 günü ülkü davamızın ilk şehidi 22 yaşındaki Ruhi Kılıçkıran'la başlayan ve vatan, millet uğruna, davası uğruna yitirdiğimiz canlar akıllarımızdan ve gönüllerimizden bir an olsun çıkmamaktadır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyursunlar Sayın Başkan.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Bu vesileyle başta merhum Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş olmak üzere vatanımızın varlığı, devletin bağımsızlığı ve şanlı bayrağımızın dalgalanması uğruna hayatlarını kaybetmiş olan ülküdaşlarımızı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Teşekkür ederim.