| Konu: | Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 4 |
| Tarih: | 13.10.2020 |
ABDURRAHMAN TUTDERE (Adıyaman) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Sağlık Bakanlığının verilerine göre, salgının en yoğun olduğu illerden bir tanesi de Adıyaman'dır. İlimizde salgın nedeniyle her gün onlarca hemşehrimiz yaşamını yitirmekte, yüzlerce kişi hastalığa yakalanmaktadır. Hâlihazırda hastanelerimizde çok sayıda vatandaşımız tedavi görmektedir. Hastanelerde tedavi gören tüm hemşehrilerime acil şifalar diliyorum, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Salgınla mücadelede gece gündüz demeden canla başla çalışan tüm sağlık emekçilerine teşekkür ediyorum.
İlimizdeki salgının bu şekilde yüksek olmasının temel sebeplerinden bir tanesi sağlık tesislerimizin yetersizliği ve mevcut hastanenin fiziki şartlarının yetersizliğidir. İlimizdeki hastane eksikliği ve doktor eksikliği salgınla mücadeleyi zora sokmaktadır. Buradan Sağlık Bakanlığına açıkça çağrıda bulunuyorum: Daha fazla can kaybı yaşanmadan devlet hastanesinin inşaatına bir an evvel başlayın. İlimizdeki tüm branşlardaki uzman doktor eksikliği bir an evvel giderilsin.
Teşekkür ediyorum.