| Konu: | İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 14 |
| Tarih: | 10.11.2020 |
BURHANETTİN BULUT (Adana) - Sarayın hangi ihaleleri verdiğine dair bir soru sordu. Ben de size şunu sorayım o zaman: Örneğin, şehir hastaneleri sözleşmesini biliyor musunuz? Otoyolları sözleşmesini biliyor musunuz? Bunların hepsi herhâlde sarayda kasada kilitli.
Size Çukurova Havalimanı'nı örnek vereyim: Bu yıl 2 defa ihalesi iptal edildi, gerekçesi saray müteahhitlerinin bu ihaleleri almaması. Dünyanın en çok ihale alan şirketlerinin Türkiye'den olması bir tesadüf mü? Türkiye'de yapılan tüm kamu ihalelerini bu beşli firmaların alması bu kadar tesadüf mü?
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın milletvekili, hangi ihale olduğunu söyleyin bana, "Şu ihale." deyin, ben müdahale edeceğim.
BURHANETTİN BULUT (Adana) - Hepsini söylüyoruz işte, hepsini söylüyoruz.
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Bakın, böyle olmaz. "Şu ihale." deyin, ben müdahale edeceğim. Bakın, Grup Başkan Vekiliniz şahit burada, ben müdahale edeceğim.
BURHANETTİN BULUT (Adana) - Örneğin, Kütahya'daki Havalimanı'nda şu anda yüzde 1 bile değil doluluk oranı.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)