| Konu: | Ankara Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 16 |
| Tarih: | 17.11.2020 |
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Şimdi Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: Macron'un İslam'ın Yüce Peygamber'ine ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yaptığı hadsizlik sonrasında sarayın yetkilileri inşallah beni duyuyordur. Cumhuriyet Halk Partisi adına benim verdiğim tepkiyi hiçbiriniz veremediniz, o ayarda hiçbiriniz tepki vermediniz. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler) Vermediniz, vermediniz; çıkarın gösterin bana, çıkarın gösterin.
ABDULLAH GÜLER (İstanbul) - Ne dedin?
ENGİN ALTAY (Devamla) - Sayın Bostancı, dalgalanan bayraklar -biz Suriye'de işgalci falan değiliz de- onlar gözetleme noktalarıdır. Şimdi size sorsam sayısını... 13, 14'le başladı yanlış bilmiyorsam, ben gene yanlış bilmiyorsam 9'a falan düştü, 5 tanesinin güvenliği de Suriye merkezî yönetiminin insafına kalmış, bundan haberiniz herhâlde yok, bunu da söylemek isterim.
On sekiz yıllık başarısızlığa rağmen... "Seçim kazanıyoruz." dediniz Sayın Bostancı. Bana göre -Binali Bey de burada ama- özellikle yenilenen İstanbul seçimleri aziz milletin yeni siyasi tercihlerini ortaya koymuştur. Ne zaman arzu ederseniz, biz sandığı bekliyoruz.
Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)