| Konu: | Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in 232 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 20'nci maddesi üzerinde verilen önerge hakkında konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 37 |
| Tarih: | 23.12.2020 |
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Konuşmacı ve başka konuşmacılar da söylüyor, geçen hafta cevaplarını vermiştim. Tabii, Milliyetçi Hareket Partisi politikalarıyla çok büyük geldiği için canları yanıyor, sıkılıyor. Milliyetçi Hareket Partisinin politikalarından rahatsız olmalarını gayet iyi anlıyoruz. Partimizin görüşü deklare edilmiştir. Ayrıca, 17-25, 2013, aradan yedi yıl geçti. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman cesaretini kaybetmez; ilkeli, sorumlu tutumunu her zaman alır ve almaya da devam eder. Yalnız, 2013'ten 2020'ye gelen süreçte Türkiye'de ortaya çıkan gerçekleri göz ardı etmemek gerekir. Bilhassa 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ve bu 17-25 operasyonlarının bir FETÖ operasyonu olduğu da ayan beyan ortadadır, bunu asla göz ardı edemezsiniz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Hemen tamamlıyorum.
BAŞKAN - Sayın Akçay, mikrofonu açmıyorum biliyorsunuz. Söyleyin, kayıtlara geçsin. Sataşmadan kürsüden söz verebilirim.
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Tutanaklara girmesi kâfidir yani çok fazla cevap vermeye de gerek yok.
Ayrıca, bu tür bir kumpası da hiç kimse onaylayamaz. Yani, bunu referans göstererek yedi yıl sonra bu konu bu şekilde ele alınamaz. FETÖ operasyonu olduğunu kabul ediyorlar mı, etmiyorlar mı; onu bir önce açıklığa kavuşturmaları gerekiyor.