| Konu: | Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin 229 sıra sayılı Kanun Teklifi'inin 11'inci maddesi üzerinde verilen önerge hakkında konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 43 |
| Tarih: | 28.01.2021 |
AHMET AYDIN (Adıyaman) - Teşekkür ediyorum Değerli Başkanım.
Abdurrahman Tutdere Vekilimize de teşekkür ediyoruz.
Tabii, Adıyaman'ın hep birlikte sorunlarını da dile getiriyoruz ama sorun kısmını zaman zaman söylüyoruz, belki de yapılanlarla ilgili de bazen çarpıtma, bazen eksik, bazen yanlış bilgiler de olabiliyor. Tabii ki Adıyaman Milletvekilleri olarak Adıyaman'ın her sorununa duyarlılık gösteren arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz.
Şimdi şunu özellikle ifade etmek isterim ki: "Kamu hizmetinden yoksun." diyor. 2002 yılında Adıyaman'ın almış olduğu kamu yatırımı tutarı yıllık 10 milyonken, şimdi, yıllara sâri olarak hesapladığımızda, yaklaşık 1 milyara yakın kamu yatırımı alan bir şehir; 100 kat daha fazla her anlamda; ben burada onlara girmeyeceğim ama deprem konutlarına gelince, keşke o fotoğrafları gösterdiğinde Samsat'a yapılan konutların da fotoğraflarını, yapılanlarınkini gösterseydi. Evet, eksiklikler var, daha yapılacaklar var.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
AHMET AYDIN (Adıyaman) - Sayın Başkanım, tamamlıyorum.
BAŞKAN - Buyurun.
AHMET AYDIN (Adıyaman) - Yer tahsisi, yer seçimi konusunda arkadaşları ikna etmek, proje konusunda ikna etmek -ve biz bunu yaparken de istiyoruz ki yerelde oturanların, mukimlerin de razı olacağı projeler ve yerler üzerinde yapalım- pek kolay olmuyor ama çok şükür ciddi bir kısmını yaptık. İnşallah bir aya kadar yer tespiti yapılan bir 300 küsur daha konutun ihalesi yine yapılacak.
Sincik'le, Gerger'le ilgili de: Ben depremin ikinci günü Tillo'ya kadar da gittim, bütün kurumlarımızla birlikte köyleri de gezdik. O anlamda, yapılabilecek ne kadar destek varsa devlet olarak verdik, projeleri de yapıldı. Sincik ve Gerger'de yer tespiti yapılan toplam 300 konutun da yakında yine ihale talimatları verildi, projeleri de hazır ve inşallah onlar da yapılacak. 2'nci etap hâlinde yine yer tespiti yapılanlara yapılacak çünkü dağlık bölgede yer tespiti de pek kolay olmuyor.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
AHMET AYDIN (Adıyaman) - Kişilerin de rıza göstereceği, memnun olacağı projeler ile yer tespitleri de bitti; inşallah onları tamamlamaya çalışacağız. Her daim hemşehrilerimizin yanındayız, bunu da bilmelerini isterim.
Teşekkür ediyorum.