| Konu: | Trabzon ilinin kurtuluşunun yıl dönümünü tebrik ettiğine, bütün şehitlere rahmet dilediğine, Covid-19'la ilgili 8 milyona doğru yaklaşan bir aşılamanın söz konusu olduğuna ve bu vesileyle Sağlık Bakanlığı ve sağlık ordusunu tebrik ettiğine, bölgede barındığı değerlendirilen teröristlerin tamamen etkisiz hâle getirilmesi maksadıyla Bitlis ve Siirt illerinde Eren Bülbül'ün adını taşıyan Eren-11 Sehi Ormanları Operasyonu'nun başlatıldığına, Eren Bülbül ve tüm şehitlere bir kez daha rahmet dilediğine, Gara bölgesinde teröristlere çok büyük zayiat verdirildiğine, operasyon sırasında şehit olan 3 askere ve 13 vatandaşa Allah'tan rahmet dilediğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 bin öğretmen atanacağı ile Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin sayısının artırılacağını ve gerektiğinde de ihtiyaç odaklı olarak milletin hizmetine sunulacağını müjdelediğine, Çankırı ili ve Ankara ili arasında Çerkeş-Kızılcahamam bölgesindeki geçişi sağlayacak tünelin cumartesi günü Cumhurbaşkanı Rece |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 51 |
| Tarih: | 24.02.2021 |
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.
Değerli milletvekilleri, öncelikli olarak Trabzon'un kurtuluşunun yıl dönümünü ben de tebrik ediyorum. Bu vesileyle bütün şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyorum. Trabzon başta olmak üzere, Karadeniz ve bütün Türkiye sınırları içerisinde yaşayan bütün milletimize esenlikler diliyorum.
Değerli Başkanım, hakikaten Covid-19'la ilgili etkin ve başarılı mücadele devam etmekte, bu sürece ilişkin de şu an itibarıyla 7,5 milyonu geçmiş ve 8 milyona doğru yaklaşan bir aşılama söz konusu. Ben bu vesileyle hem Sağlık Bakanlığımızı hem de sağlık ordumuzu tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum; aziz milletimize de sıhhat, afiyet niyaz ediyorum.
Bugün itibarıyla, bölücü terör örgütü PKK ve türevlerini ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri tamamen etkisiz hâle getirmek maksadıyla Bitlis ve Siirt'te şehit kardeşimiz Eren Bülbül'ün adını taşıyan Eren-11 Sehi Ormanları Operasyonu başlatıldı. Rabb'imiz güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin, ayaklarına taş değdirmesin. Şehit Eren'imize ve tüm şehitlerimize buradan bir kez daha rahmet diliyorum. Eren'in tabiriyle "İyi ki varsın Eren, iyi ki varsınız Erenler." diyorum.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Hakikaten geçtiğimiz hafta Gara'da yapılan operasyon sonucunda özellikle Kandil'in kapısı olan, geçiş noktası olan Gara'da teröristlere çok büyük zayiat verdirilmiştir. Bütün sığınakları, bütün barınakları, bütün mühimmatı imha edilmiştir. Bu manada, maalesef 13 vatandaşımız orada PKK tarafından başlarına kurşun sıkılarak katledilmiştir, 3 Mehmetçik'imiz de operasyon bölgesinde şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum.
Gara bölgesinde terör örgütü PKK'nın katlettiği 13 kardeşimizle ilgili "Gara'da esas mesele vatandaşları kimin öldürdüğü değildir." yaklaşımını da gerçekten kınıyorum. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu, açıkça PKK'yı, terörü, teröristleri perdelemedir, arka çıkma yaklaşımıdır.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Sözlerinizi tamamlayın.
Buyurun.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Bunu asla benimsemediğimizi ve bunun milletimiz tarafından reddedildiğini de ifade etmek istiyorum.
Değerli arkadaşlar, hakikaten Sayın Cumhurbaşkanımız dün 20 bin öğretmenin atanacağı müjdesini verdi. Bu manada, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, bize bir harf öğreten öğretmenlerimizin hizmetindeyiz, onların emrindeyiz, onların bütün meseleleriyle ilgileniyoruz ve ilgileneceğiz. Bu manada, daha sonra da inşallah eğitim ordumuza katılımlar söz konusu olacak.
Değerli arkadaşlar, özellikle, Sayın Cumhurbaşkanımız bugün bir müjde daha verdiler. Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin sayısını evvelemirde 500'e, daha sonra 1.000'e ve gerektiğinde de ihtiyaç odaklı olarak bu konuda hakikaten milletimizin hizmetine sokulacağıyla ilgili bir müjde ifade ettiler.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Sözlerinizi tamamlayın lütfen.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Ve son olarak, hem seçim bölgem olan Çankırı'mız hem Ankara'mız hem de bütün Türkiye'miz için bir müjdeli haberi daha paylaşmak istiyorum. Memleketim Çankırı'mız ile Ankara'mızın özellikle Çerkeş-Kızılcahamam arasında tünelle geçişini sağlayacak tünelin cumartesi günü, Sayın Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle açılışını yapacağız. Bu tünel, 2.071 metre uzunluğunda. Bu tünelin, hem bölgemize hem Çankırı'mıza, Ankara'mıza ve Türkiye'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ve Bolu Tüneli'ni hatırladığımızda AK PARTİ iktidarından önce, soğuk hava deposu, patates deposu olarak düşünülen bir tünelden yüzlerce tünele yaklaşan ve 6 bin kilometre bölünmüş yoldan 28 bin kilometre bölünmüş yola çıkaran AK PARTİ iktidarlarının Türkiye'yi nereden nereye taşıdığını hep beraber görüyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Son cümlelerinizi alayım, son kez açıyorum.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Son kez, evet.
Eksiden derlerdi ki: "Eller aya, bizler yaya." Allah'a hamdolsun şu anda Türkiye uzayda. Türkiye'nin teknolojisinin nereye geldiğinin en güzel ifadesi olarak bu cümle yetiyor, milletimiz bu konuda kıvançla yapılan hamleleri tebrik ediyor; biz de milletimize saygılarımızı, hürmetlerimizi arz ediyoruz.
Teşekkür ediyorum yüce Meclisimize. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)