| Konu: | Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 54 |
| Tarih: | 03.03.2021 |
SÜLEYMAN BÜLBÜL (Aydın) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Aydın ili Çine ilçemizde Hüseyin Özkan İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulunda görev yapan 2 öğretmenin 60 yaş üstü oldukları için görevlerini yapmalarına izin verilmediği gibi, uzaktan eğitim sürecinde gerçekleştirilen on-line derslere girmek istediklerine ilişkin okul müdürlüğü aracılığıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğüne 2 kez dilekçeyle başvurmalarına rağmen uzaktan eğitim yapmalarının engellendiği, bu öğretmenlerin yerine, aralarında Aydın İl Millî Eğitim Müdürünün akrabası olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu öğretmenlerin görevlendirildiği iddia edilmektedir.
Sayın Bakana sormak istiyorum: Pandemi döneminde gerçekleştirilen uzaktan eğitim sürecinde 60 yaş üstü öğretmenlerin canlı derslere katılmalarının engellendiği iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızın bu yönde bir kararı var mıdır? Aydın ili Çine ilçemizde Hüseyin Özkan İlkokulunda 60 yaş üstü olduğu dolayısıyla canlı derslere katılımı engellenen 2B sınıfı öğretmeni yerine görevlendirilen ücretli öğretmenin Aydın İl Millî Eğitim Müdürünün akrabası olduğu iddiaları doğru mudur?
Teşekkür ederim.