| Konu: | Yaptığı bütün işlemlerin Anayasa ve İç Tüzük kurallarına uygun olduğuna, yapılan sayım sonucundaki kararının arkasında olduğuna ve millî iradenin tecelli ettiği bir ortamda alınmış bir kararın geri alınmasını doğru bulmadığına ilişkin konuşması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 67 |
| Tarih: | 01.04.2021 |
BAŞKAN - Ancak şunu da belirtmek istiyorum, dünkü oylamadaki kararımdan geri adım atmış değilim. (CHP ve HDP sıralarından alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler) Yaptığım bütün işlemler önce Anayasa, daha sonra da İç Tüzük kurallarına uygundur. Türkiye Büyük Millet Meclisi sadece iktidar partisinin taleplerini karşılamakla yükümlü değildir. (CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler) Meclisin iradesi buradadır, burada yapılan sayım sonucunda kararımın arkasında duruyorum.
İç Tüzük'ün siyasi partilere vermiş olduğu yetkileri kullanarak alınmış, millî iradenin tecelli ettiği ortamda alınmış bir kararın farklı yollardan geri alınmasını doğru bulmadığımı bir kez ifade ediyorum. (CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından alkışlar; AK PARTİ sıralarından gürültüler)